Izberite državo:

  Zadnji vpisani vtisi


 >>    Zadnjih 20 vtisov (vseh: 4420):
 
 
Afrika, Maroko - Vredno ogleda, zanimivost
IamA, 15.01.2015: Jana Apih je doživela tako: https://www.youtube.com/watch?v=Q8V5GUYAMZw


Evropa, Španija - Transport, rent a car
08cuba, 17.05.2013: Lizzee pravi: "Prevoz po samem centru Barcelone je odlično organiziran. Obstaja turistični avtobus, ki vozi povsod po znamenitostih. Kupi se karta zanj (za več dni), potem pa se vozite, izstopite na določenem ogledu, si ogledate, nato počakate naslednji avtobus (url do spletne strani: http://www.tmb.net/en_US/turistes/busturistic/busturistic.jsp)."


Evropa, Ukrajina - Splošne informacije, ostalo
Primož, 17.05.2013: http://med.over.net/forum5/read.php?212,3482861 O Ukraini.


Afrika, Zelenortski otoki - Vredno ogleda, zanimivost
Andreja_Cepus, 14.03.2013: Tommm1234 pravi: "Nasvet: poskusi z Zelenortskimi otoki, prva liga, izredno malo turizma, enkartni ljudje, brez bolezni, otoki so zelo različni."


Evropa, Francija - Splošne informacije, ostalo
Andreja_Cepus, 01.03.2013: Le parisien pravi: "Po mojih izkušnjah je glede francoščine tko: so precej ponosni, in če prideš in iz prve pozdraviš s "hello, do you speak english?" ne prideš daleč. Cenijo, če se vsaj tolk potrudiš, da rečeš "bon jour, parlez-vous anglais?" pa recimo merci, au revoir itd... Pa se potem tud oni potrudijo mal angleško .."


Evropa, Španija - Splošne informacije, ostalo
Andreja_Cepus, 28.02.2013: "Couchsurfing.Imam nekaj prijateljev, ki so potovali na ta način...in zaenkrat vsi zelo zadovoljni!" Grace


Avstralija, Oceanija, Nova Zelandija - Splošne informacije, ostalo
Andreja_Cepus, 18.02.2013: Vredno osvojiti: 6 življenjskih lekcij (iz Sašinih potovalnih izkušenj): •Ceni vsak trenutek, vsak vdih, svobodo, ki te obdaja. Ljubi svobodo. Svobodo izbire. Bodi vedno v trenutku tu in zdaj. •Tujci so samo prijatelji, ki jih še nismo srečali. Vedno najdi lepoto v ljudeh. •Čas z družino je najpomembnejši. Vzemi si čas, da vodiš otroke in ne biti le starš. •Potovati z otroci je lahko. Vedno bodo 'copy paste' tvoje vedenje. •Odgovor je v preprostosti. Narava in vse okoli nas je eno veliko igrišče. Najdite v tem največ. •Ne videti lepo stran življenja je vedno stvar izbire. Povzeto iz bloga Saše Kenney, Slovenke, ki živi v VB in navdihuje s svojo osebnostjo, dejavnostjo, energijo. Saša je vpisana tudi v Guinessovo knjigo rekordov z dosežkom, vrednim, da se o njem govori: pretekla je 42km s hkratnim vrtenjem hula hop obroča. In pri tem zbrala tudi 5000 funtov v dobrodelne namene za otroke iz nasilnih družin. To je Saša: http://sashakenney.blogspot.com/


Afrika, Južnoafriška republika - Vredno ogleda, zanimivost
Andreja_Cepus, 06.02.2013: Ni naključje, da Afriki rečemo tudi ' Mama Afrika'. Če si vsaj malo senzitiven v dojemanju sveta in si dovoliš začutiti energijo zemlje, kamor stopiš, doživiš Afriko v svoji izvorni kodi. Moje prvo doživetje bi lahko opisala z besedami : čistost, mogočnost, modrost, toplina, mama, kreacija, zibelka. Južna Afrika, oz. Cape Town ima na eni strani odstrto obzorje v horizont mogočnega oceana, na drugi strani gore, čez katere podrsa veter in sproti odpihuje iz etra nečistoče. Zemlja je plodna, nasadi trt predstavljajo življenjsko energijo, hrana posebej okusna, polna sonca in živosti. V tem prečiščenem etru se čuti prvinskost. Subtilna, na trenutke surova, a vseprisotna. Izhaja iz dotika z Zemljo. In to je mo(go)čna energija.


Afrika, Egipt - Vredno ogleda, zanimivost
edera, 04.07.2012: Morje je v Ggiptu tako čudovito, da se ti zdi potem v Tuniziji dolgočasno. Ribice so tako lepe! Zaradi njih je koralni greben res nekaj nepozabnega. Zato izberite hotel, ki ima dostop do koralnega grebena, res dobro preverite! Če piše, da je ob koralne grebenu ni zadosti. ( avtor: egipt seveda )


Afrika, Egipt - Splošne informacije, ostalo
edera, 04.07.2012: V Egiptu se lahko kopate v Rdečem morju, ki je tako pestro in pisano, polno rib, primerljivo samo z Maldivi. In če radi snorkljate in se potapljate, je to daleč najboljša izbira.( avtor: ljubim.poletje )


Afrika, Egipt - Splošne informacije, ostalo
edera, 04.07.2012: Definitivno je v Egiptu več za videti kot v Tuniziji, vendar so tudi razdalje precej večje. Že zaradi tega je dobro iti za več kot 1 teden. ( avtor: lunca23n )


Srednji Vzhod, Združeni arabski emirati - Transport, rent a car
edera, 05.01.2012: Dubaj: Splača se najeti rent-a-car ali pa si privoščiti kakšen voden izlet, na primer z džipi v puščavo (s svojim avtomobilom se v puščavo ne gre odpravljati). ( avtor: daniel)


Srednji Vzhod, Združeni arabski emirati - Kampiranje, prenočišča
edera, 05.01.2012: Dubaj: Cene apartmajev v Dubaju so načeloma nižje od cen hotelov, standardi pa so precej visoki. Tri zvezdice so zadovoljive, štiri zvezdice zagotovo ponujajo zvrhano mero razkošja. Sam sem v Dubaju stanoval tako v hotelu (4 zvezdice) kot v apartmaju in bil zadovoljen.( avtor:daniel)


Srednji Vzhod, Združeni arabski emirati - Prehrana
edera, 05.01.2012: Dubaj: Hrana in pijača (brezalkoholna) je relativno poceni, predvsem v enostavnih lokalnih restavracijah. Alkohol strežejo le v hotelskih restavracijah in barih in je astronomsko drag.( avtor:daniel)


Srednji Vzhod, Združeni arabski emirati - Splošne informacije, ostalo
edera, 05.01.2012: Dubaj: vizum je potrebno urediti vnaprej, za kar se potrebuje sponzorja. Če bi leteli z Emirates, bi si vizum lahko uredili preko njih. Če letite s Qatar Airways, si ga boste morali urediti preko hotela v Dubaju. Slaba stran slednjega je, da bodo na kreditni kartici kot jamstvo blokirali znesek 1.200€, ki ga bodo sprostili šele po tem, ko zapustite Dubaj.( avtor: daniel)


Severna Amerika, Združene države Amerike - Vredno ogleda, zanimivost
edera, 05.01.2012: Mene osebno Las Vegas sploh ni tako fasciniral, kot morda nekatere druge svetovne zadeve, mesta, znamenitosti, OK enkrat za videt in to je to; se 2x sprehodiš zvečer po slavnem "strip-u" in imaš vsega dovolj - predvsem pijanih poševnookih turistov, ki jih je v Vegasu nenormalno veliko; Las Vegas je to za odrasle, kar je Disneyland za otrokeje pač Disneyland za odrasle, neka pravljična zgodba, iluzionističen svet..Tam vidiš ogromno "zabluzenih" duš, tudi upokojenih Američanov, ki iščejo svojo srečo in sanjajo o dobitkih na igralnih avtomatih. Še zdaleč v živo ni tako glamurozno, kot prikazano npr. v filmih. ( avtor: Been there done that)


Severna Amerika, Združene države Amerike - Vredno ogleda, zanimivost
edera, 05.01.2012: Las Vegas: To mesto živi 24 ur na dan. V samem mestu imaš zelo veliko stvari. Sami hoteli so zelo zanimivi Venetian kot Benetke, Stratosphere adrenalinski hotel, MGM imaš leve v hotelu, Hard Roc in Hoover Dam je super pa Red rock canyon.( avtor:Pupa22)


Severna Amerika, Združene države Amerike - Kultura
edera, 05.01.2012: Las Vegas: Ker ne kadim, me moti to, da je po vseh igralnicah dovoljeno kajenje tudi tam, kjer se streže hrana, opiti ljudje pa ti otresajo s tistimi cigareti vsepovsod naokrog, je vse umazano od cigaretnega prahu, smrdi.( avtor:Been there done that)


Severna Amerika, Združene države Amerike - Dogodek
edera, 03.01.2012: Las Vegas: Za kulinarični dogodek in zabavo pa obvezen obisk TAO restavracije in nočnega kluba v The Venetian predelu, pa tudi njihove dnevne plaže, kjer se odvijajo Beach parties so res paša za oči - dobre animacije, kubistke, skratka dober žur podnevi in ponoči in odlična azijska hrana. ( avtor: Been there done that)


Afrika, Tunizija - Kampiranje, prenočišča
edera, 20.12.2011: Mi smo bili 2 leti nazaj z enoletnim otrokom, pa ni bilo nobenega problema. Bili smo v hotelu El mouradi club selima 3 zvezdice in je bilo super, čisto, hrana dobra. mislim pa da je celotna veriga el mouradi super.( avtor: soraia )


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | >>

 
Copyright (C) Travel.Over.Net